Usposabljanje za multiplikatorke in člane strokovnih timov

Loading Dogodki
This dogodek has passed.

V septembru organiziramo uvodno usposabljanje za nove multiplikatorke programa SIMS ter člane strokovnih timov v projektu Izzivi medkulturnega sobivanja, ki se ga v primeru prostih mest lahko udeležijo tudi zunanji strokovni delavci.

 

Usposabljanje bo potekalo 17. in 18. septembra 2019 (predvidoma med 9. in 16.30 uro) v prostorih hotela Convent v Ankaranu. Za udeležence je brezplačno. Možno se ga je udeležiti samo en dan ali oba dneva, prijava je obvezna. Prijave sprejemamo do 12. septembra preko spodnje prijavnice.

 

V prvem dnevu usposabljanja bo dr. Mihaela Knez iz Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik predstavila izobraževalne vsebine s področja metodologije in specifike poučevanja slovenščine kot J2 v vrtcu, osnovni in srednji šoli, gradiva za poučevanje SLO J2 in slikovno gradivo Slika jezika. Beseda bo tekla o poznavanju slovenščine v različnih vlogah: kot tuji, drugi in učni jezik; izpostavljene bodo razlike med poučevanjem slovenščine kot materinščine in kot J2.

Drugi dan usposabljanja pa bo namenjen drugim aktivnostim projekta. Predstavili bomo Predlog programa dela z otroki priseljenci, pomembnost in načine krepitve socialne vključenosti otrok, pripravo Individualnega načrta aktivnosti (INA) za otroka, uporabo učnih gradiv in didaktičnih iger za začetno učenje slovenščine, izvedbo intenzivnega tečaja začetnega učenja slovenščine za otroke in starše, uvajanje tutorstva in prostovoljstva kot podpora za uspešno vključevanje ter splošne informacije o projektu.

 

Na srečanju bodo kot izvajalke usposabljanja z nami strokovne delavke, multiplikatorke, ki pri svojem pedagoškem delu izvajajo neposredne aktivnosti z otroki priseljenci, njihovimi starši, strokovnimi delavci in imajo na področju vključevanja otrok priseljencev v okviru izvajanja programa Soočenje z izzivi medkulturnega sobivanja (SIMS) bogate izkušnje in dobre prakse.

Del vsebine usposabljanja bosta izpeljali tudi strokovni koordinatorici in strokovna delavka ISA Instituta.

 

CELOTNI PROGRAM je na voljo TUKAJ.

 

 

Veselimo se srečanja z Vami.