Z veseljem sporočamo, da je vzpostavljena in posodobljena e-učilnica z naslovom Skupaj za uspešno vključevanje otrok priseljencev.

Sestavljena je iz treh modulov:

  • v 1. modulu se seznanite priporočili, kako se v vzgojno-izobraževalni ustanovi pripraviti na prihod učencev in dijakov priseljencev, ter kako jim pomagati, da se bodo ob prihodu počutili dobrodošle in sprejete ter da bodo uspešni pri šolskem delu,
  • v 2. modulu so na voljo usmeritve oz. priporočila za poučevanje v jezikovno in kulturno raznolikih oddelkih s poudarkom na izobraževanju učencev priseljencev,
  • v 3. modulu pa so na voljo informacije o pomenu in načinih krepitve podpornih okolij za otroke in starše v širši lokalni skupnosti.

Dostop do e-učilnice je brezplačen. Najprej ustvarite račun v spletni učilnici ISA Courses, izberite predmet Skupaj za uspešno vključevanje otrok priseljencev in vpišite geslo (oz. ključ vpisa): SIMS. Podrobna navodila za registracijo najdete v tem dokumentu (klik).

 

Verjamemo, da vam bo e-učilnica v pomoč pri delu z otroki in mladimi priseljenci ter njihovimi družinami.
Vabimo vas, da informacijo o njej posredujete tudi vašim kolegom in kolegicam na sodelujočih zavodih.

 

E-učilnico Skupaj za uspešno vključevanje otrok priseljencev smo pripravili v okviru projekta Izzivi medkulturnega sobivanja, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.